Специална четиридневна програма очаква зрителите на рали Хърватия

Специална четиридневна програма очаква зрителите на рали Хърватия

25/02/2022 0 By Габриела Стойчева

Рали Хърватия се завръща за втора поредна година като част от WRC, вече официално с публика, която я очакват множество изненади, както по пистите, така и във фен зоните

Билетите за Fan Zone Platak вече са в предварителна продажба. Фен зоните осигуряват пълно изживяване, защото освен най-атрактивните пасажи на рали звездите, те предоставят на посетителите богата кетъринг оферта с целодневни забавления. Най-голямата фен зона ще бъде разположена на Загребския панаир и ще бъде първата, която ще отвори врати още във вторник, 19 април. Посетителите ще могат да видят там сервизните паркове на най-добрите състезатели, да закупят сувенири на рали на Хърватия, любимите си отбори и WRC, да опитат уменията си на симулатори и да се насладят на изпълненията на известни рок изпълнители.

Tomislav Mlinarić, Daniel Šaškin, Tomislav Družak, Martina Furdek-Hajdin, Ervin Kolarec, Milan Čolić, Davorin Štetner
От ляво надясно: Томислав Млинарич - декан на Факултета по транспортни и пътни науки, Даниел Шаскин - домакин на събитието и председател на организационния комитет на рали Хърватия, Томислав Дружак - Държавен секретар в Министерството на туризма и спорта и емисар на хърватския премиер, Мартина Фурдек-Хайдин, Ервин Коларек, Милан Чолич - Помощник-началник в Службата за образование, спорт и младеж на Загреб, Даворин Тетнер - Президент на Хърватската федерация по автомобили и картинг.

Макар за втора поредна година, това ще бъде първият път за рали Хърватия като част от Световния рали шампионат, когато публика ще бъде официално допускана. След миналогодишните условия на пандемия, които впрочем не попречиха на зрители да се насладят на епичния кръг, 2022 предвещава глътка свобода за всички любители на шампионата. 

За тазгодишното издание на рали Хърватия организаторите предвиждат публика в размера на 350 000 зрители от цяла Европа. Третият кръг от Световния рали шампионат ще се проведе от 21 до 24 април на 20 атрактивни специални етапа в пет хърватски окръга – Загребска, Карловацка, Крапинско-Загорска, Приморско-горска окръг и окръг Вараждин; докато церемониалният старт, финалната линия и сервизният парк, където е предвидена богата програма за феновете, ще бъдат разположени в Загреб. 

Снимки: WRC CROATIA RALLY