Себастиен Ожие се присъединява към отбора на Richard Mille Racing за Льо Ман

Себастиен Ожие се присъединява към отбора на Richard Mille Racing за Льо Ман

31/01/2022 0 By Габриела Стойчева

Осемкратният световен шампион по рали Себастиен Ожие ще се състезава в 90–тото издание на 24 часа на Льо Ман (11-12 юни 2022 г.) с отбора на Richard Mille Racing Team зад волана на Oreca 07-Gibson LMP2.

Един от най-великите пилоти в историята на рали дисциплината търси ново предизвикателство. След като се състезава в тестовете за новобранци на Световния шампионат за издръжливост на FIA в GR010 Hybrid на Toyota Gazoo Racing, Себастиен Ожие преминава към издръжливост, където свободно признава, че има много да учи. Французинът ще се обедини с Чарлз Милеси, победител в клас LMP2 на 24-те часа на Льо Ман през 2021 г., и Лилу Ваду, първата жена, спечелила купата на Alpine Elf Europa Cup, в Oreca 07-Gibson,  която участва Richard Mille Racing Team.

Richard Mille Racing Team 2022 Ogier, Milesi, Wadoux

„Знам, че [участието ми в Льо Ман] е голямо предизвикателство, но от известно време търся програма, която да ме мотивира повече от лесния вариант“, споделя Ожие. „Досега се фокусирах върху моята рали кариера, но от дълго време си мислех, че състезанията за издръжливост могат да бъдат добро предизвикателство.”

„LMP2 е фантастична категория и най-добрият начин за мен да достигна най-високото ниво на състезания за издръжливост и да се усъвършенствам в тази дисциплина. Със сигурност съм новак, но искам да се забавлявам, докато преценявам какво е възможно и виждам колко близо мога да стигна до най-доброто. Всички се вълнуват от това… Това приключение е примамливо, но съм наясно, че имам много да уча и много опит да придобия. Винаги съм имал добър капацитет да се адаптирам в рали, така че се надявам, че това ще важи и на състезателни писти!“

Снимки: Frederic Le Floc’h/DPPI