Първите официални тестове на Kinetik E-Series в снимки (и малко данни)

Първите официални тестове на Kinetik E-Series в снимки (и малко данни)

15/04/2022 0 By Габриела Стойчева

В периода 11-13 април българската компания Кинетик Картс проведе предсезонни тестове на новите си електрически картинги

Тестовете се състояха 2 месеца преди началото на първия български електрически картинг шампионат Kinetik E-Series

Electric karting in Bulgaria, Krasna Polyana karting track

Тридневните изпитания бяха проведени на картинг пистите „Пауталия“ в град Кюстендил и Красна поляна в столицата. Въпреки неблагоприятните метеорологични условия, машините на Кинетик Картс успяха да навъртят над 300 обиколки с обща дистанция от 349  километра, през които показаха невероятна скорост, динамика и издръжливост.

Зад волана имаха възможност да застанат част от бъдещи участници в Kinetik E-Series, победителите от изминалия giveaway, както и избрани служители от фирмите партньори на Кинетик Картс. 

Главният тестов пилот на Кинетик Картс Павел Лефтеров също взе участие в събитието, като сподели своя опит в управлението на електрическите картинги и даде обратна връзка на участниците, позволявайки им да извлекат максимума от всяка сесия. 

От бъдещите пилоти в шампионата изпитания направиха Цветелин Цонев и Александра Вътева на писта „Пауталия“ в Кюстендил, както и Ивайло Дончев, Валентин Лазаров и Йордан Захариев на трасето в Красна поляна.

Цонев и Вътева направиха по няколко сесии, като бързо свикнаха с мощните машини и записаха много добри времена като за първо каране. Те бяха на около 3 секунди от най-добрите постижения на Лефтеров, като не допуснаха сериозни грешки.

Всички изпитаха тръпката и удоволствието от управлението на състезателни електрически картинги и имаха възможност да се запознаят и да разговарят с екипа от инженери и механици, участвали в разработката и производството на картингите. 

Галерия:

Снимки: Кинетик Картс