Продават на търг най-странната кола! Запознайте се с „Lo-Res Car“

Продават на търг най-странната кола! Запознайте се с „Lo-Res Car“

15/10/2021 0 By Габриела Стойчева
“Lo-Res Car” – това е името на може би най-странната кола, която някога се е продавала на търг. Концептуалният автомобил е един от четирите прототипа, създадени от компания за обувки United Nude за рекламни цели. Името „Lo-Res Car“ е вдъхновено от идеята при създаването на автомобила – да прилича на Lamborghini Countach, но с ниска резолюция. През 2016 г. първият прототип получава награда за дизайн на списание Wallpaper, а последващите протипи могат да се видят в различни музикални клипове.

Творението на United Nude разполага с поликарбонатни панели, под които е монтирано стоманено шаси, а захранването се осигурява от 5-киловатов електромотор KDS, съчетан с едноскоростна трансмисия, която изпраща мощта към задните колела, и използва предни дискови спирачки при спиране. Допълнителното оборудване включва електрически задвижван корпус, отварящ се нагоре, предни и задни светлини, две седалки и хромиран шестоъгълен волан. Автомобилът не е регистриран за улично ползване.

Превозното средство е придобито от “Автомобилния музей Петерсен” преди около три години. Музеят в момента продава експоната си, като казва, че 50% от приходите ще бъдат използвани за поддържане на огромната колекция на музея, а останалите 50% ще бъдат дарени на екологична организация с нестопанска цел, наречена Energy Independence Now. Офертите за автомобила Lo-Res към момента са на стойност 56 000 долара, а обявата приключва днес, 15 октомври.

Ако ви звучи привлекателно, може да се включите в наддаването тук.