Новото BMW Серия 7: първо за Китай, а през 2023 г. и за Европа

Новото BMW Серия 7: първо за Китай, а през 2023 г. и за Европа

20/04/2022 0 By GRACE PACE RACE

Решетката е оборудвана с BMW Iconic Glow и свети, в случай, че не я виждате…

След премиерата на обновеното BMW X7 и множеството рендери, предполагащи облика на новата Серия 7, които циркулираха в интернет пространството от известно време, този дизайн не е изненада. Поне за повечето от нас.

Не е важно какъв си отвън, а какво се крие вътре”, са казали хората, така че и ние започваме тази статия “отвътре-навън”.

BMW M760e 2023 Interior

Технологии

Седмото поколение на BMW Серия 7 също приветства най-новото поколение на операционната система BMW Operating System 8 и изцяло дигиталния BMW Curved Display. Заедно с тях Серия 7 получава новата версия на BMW Head-Up дисплея с разширена реалност и допълнителните My Modes, които включват Relax, Theatre Mode и Digital Art Mode. За първи път шофьорът и пасажерът му отдясно могат да ползват YouTube Video-On-Demand-Streaming на контролния дисплей…ъм, това безопасно ли е?

Високоскоростната свързаност в новото BMW Серия 7 се осигурява от монтираните в автомобила 5G антени. 

Отзад пасажерите са поканени на “театрална постановка” с внушителния 31,9-инчов подвижен BMW Theatre Screen, с разделителна способност 8К. VIP-усещането е допълнително подчертаното от иновативните 5,5-инчови тъч дисплей, които се намират на дръжките на вратите. Поглеждайки нагоре, пасажерите в лимузината ще виждат панорамен стъклен покрив с вградени LED ленти. 

Малко се объркахме – колите не бяха ли създадени да се карат, а киносалоните, за да гледаме филми в тях?

Двигатели

Политиката на BMW относно електрифицирането е за всеки модел да има и така, и така. Което означава, че един и същи модел получава и електрическо задвижване и такова от ДВГ. Тази стратегия е приложена и тук, където вече новото BMW Серия 7 за първи път се предлага както с двигатели с вътрешно горене и Plug-in хибридни системи, така и като EV под формата на i7. В Европа въвеждането на модела първоначално ще се осъществи само с BMW i7, докато в САЩ, на китайския автомобилен пазар и в други избрани пазарни региони, в допълнение към изцяло електрическата версия, от старта на продажбите ще се предлагат и двата бензинови модела с 48-волтова Mild-Hybrid технология.

BMW M7 2023

BMW съобщава още, че вероятно в началото на 2023 година ще бъдат въведени Plug-in хибридните модели на новото BMW Серия 7. Сред тях ще бъде и първият BMW M автомобил… с редови шестцилиндров бензинов двигател и Plug-in хибридно задвижване. Той ще се подвизава като M760e xDrive с производствена мощност от 571 к.с. и въртящ момент 800 Нм.

В Европа, непосредствено след въвеждането на пазара, гамата ще бъде допълнена с модел с дизелов двигател и 48-волтова технология Mild-Hybrid. По-късно ще има избор и между други варианти на изцяло електрическото BMW i7, сред тях и бъдещият върхов модел BMW i7 M70 xDrive. Той ще разполага с два електромотора на предната и задната ос, развивайки максимална мощност от “значително над 600 к.с. и максимален въртящ момент над 1 000 Нм”. А това ще го превърне в „най-мощния уличен BMW модел“, с ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. 

Батерията на електрическото i7 е с обем от 101,7 кВтч, като очакванията са да има максимален пробег от 625 км (WLTP) с едно зареждане.

Дизайн

Е, видимо и новата Серия 7 наследява “разцепените” фарове, където отгоре се помещават дневните светлини, мигачите и габаритите, докато долу са отделени нови адаптивни LED Matrix фарове, които BMW уверява, че не заслепяват в режим „дълги”. 

Решетката е оборудвана с BMW Iconic Glow и свети, в случай, че не я виждате…

Снимки: BMW