Никола Цолов стартира дебютния си сезон в испанската Формула 4 с полпозишън

Никола Цолов стартира дебютния си сезон в испанската Формула 4 с полпозишън

30/04/2022 0 By Габриела Стойчева

Българският пилот Никола Цолов, част от академията на Alpine и протеже на Фернандо Алонсо, записа двоен полпозишън при дебюта си в испанската Формула 4 в Алгарве

15-годишният Цолов, който кара за Campus Racing, записа най-добрата обиколка на пистата „Портимао”, Португалия, с време от 1:45.192 минути, с което си осигури полпозишън. На малко над две десети сънародникът ни остави новобранецът на MP Motorsport Тимотеуш Кухарчик, който ще стартира от второто място. На трето място е съотборникът на Никола Цолов в Campus Racing Хю Бартър (почти половин секунда разлика от Цолов). Четвърто място заема пък съотборникът на Кухарчик в MP Motorsport. 

На двете тренировъчни сесии преди квалификацията Цолов също записа най-добри времена, респективно 1:45.755 в P1 и 1:45.599 в P2. Освен за първото състезание българският пилот си гарантира полпозишъна и за утрешното, второ от общо три, на „Портимао“, което стартира в 12.55 часа и ще бъде с продължителност от 18 минути плюс 1 обиколка.

Днес на пистата ще се проведе само едно състезание, докато утре предстоят втората квалификация и останалите два старта от първия кръг за сезона в испанската Формула 4.

Самото състезание ще стартира в 16.15 часа българско време, като продължителността ще бъде 25 мин. плюс 1 обиколка. Може да го гледате на живо тук.

Снимка: Nikola Tsolov/Instagram