Никола Цолов става част от академията за млади пилоти на Alpine

Никола Цолов става част от академията за млади пилоти на Alpine

09/03/2022 0 By Габриела Стойчева

Alpine представи нова партньорска програма - Alpine Academy - за да развива и набира най-добрите бъдещи състезатели

Alpine Academy с гордост представя нова партньорска програма, чиято цел е да подкрепя и възпитава обещаващи млади състезателни пилоти, когато започват кариерата си в моторния спорт, както и да действа като потенциална програма за захранване на Alpine Academy.

14-Kean Nakamura and Matheus Ferreira

В първия сезон на партньорската програма се включва не кой да е, а талантливият българин Никола Цолов. Тийнейджърът, ръководен от двукратния световен шампион от Формула 1 Фернандо Алонсо, се радва на сериозни успехи в картинга и се присъединява към Campos Racing за сезон 2022 на FIA Spanish Formula 4.

Nikola Tsolov

Аби Пулинг, водещ пилот в сезон 2021 на W Series, става първата жена в програмата на Alpine Academy. Многократно заемала подиуми във FIA Formula 4, Аби се завръща в W Series през 2022 г. със сериозни амбиции за титла при пилотите. Към Аби ще се присъедини бившият пилот на академията Адриен Дейвид, най-младият шампион в историята на FIA Formula 4, печелейки шампионата на Франция през 2019 г. само на 15 години. Адриен ще участва в сезон 2022 на Formula Regional European Championship by Alpine с отбора на R-ace GP.

Японският пилот Киан Накамура, световен картинг шампион на FIA в категорията OK-Junior, и бразилецът Матеус Ферейра допълват екипа от пилоти в партньорската програма на Alpine. Двамата 14-годишни пилоти ще се състезават в серията OK Karting с отбора Kart Republic.

Новата партньорска програма на Alpine ще бъде ръководена от директорката на Alpine Academy Миа Шаризман и директора на проекти за разширяване Давиде Бривио, продължавайки усилията за набиране на най-добрите млади пилоти, които да се включат в Alpine Academy.

Motor Racing - Alpine Academy Launch

Много сме развълнувани да обявим нашата партньорска програма на Alpine, която ще работи заедно с академията от тази година. Програмата ще предостави на младите пилоти по целия свят важна подкрепа, кариерни съвети и обучение. Имаме петима млади пилоти, които влизат в програмата тази година в лицето на Аби, Адриен, Никола, Киан и Матеус. В дългосрочен план предвиждаме партньорската програма на Alpine да подхранва нашата академия с най-талантливите млади пилоти от цял свят, за да постигнем бъдещи успехи за Alpine в моторните състезания.” – коментира Миа Шаризман, директор Alpine Academy

Снимки: Alpine Academy