Най-накрая: първото 911 Turbo от Singer е вече факт!

Най-накрая: първото 911 Turbo от Singer е вече факт!

10/02/2022 0 By Габриела Стойчева

Знаете калифорнийското студио Singer Vehicle Design. А сега се запознайте с първото им превъплъщение на 911 Turbo!

Ако пък не сте редовен читател на GRACE PACE RACE и за първи път срещате името Singer Vehicle Design, то вече имаме статия за вас – клик тук.

За останалите, които сте запознати с работата на Роб Дикинсън и неговото елегантно преобразяване на 911 с въздушно-охлаждани атмосферни двигатели, посрещнете първия им проект с турбо двигател:

Turbo Study” е на базата на второ поколение 911 Turbo (964) и представя нова еволюция на легендарния 6-цилиндров двигател на Мецгер. Да, основата е на 964, но всичко в проекта крещи 930. От 3,6-литров двигателят става 3,8 литра и разполага с двоен турбокомпресор с електрически изпускателен клапан. Интеркулерите въздух-вода са монтирани по поръчка във всмукателните камери.

Типичните Turbo лепенки на задния калник са преобразувани в 3D елемент – буквално отвор, който действа като всмукателна тръба и доставя студен въздух към двигателния отсек, за да оптимизира ефективността на горенето и охлаждането. В отговор на предпочитанията на собствениците, проучването дава възможност за изходна мощност, започваща от 450 к.с., каквато е и мощността на този автомобил.

Естествено, материалите за купето също са оптимизирани, като корпусът е изграден от въглеродни влакна. Макар че е вдъхновена от Turbo моделите от средата на 70-те, каросерията е преосмислена, за да оптимизира естетическото и функционално представяне. По-малко маса + повече мощност… то е ясно, ултимативното неавтентично Turbo, което си е very much автентично по един нов начин.

За тези от вас, които имат въздушно-охлаждано Turbo, Singer са предвидили и модификации като карбо-керамични дискове, отопляеми и електрически регулируеми седалки и круиз контрол. Ако пожелаете, Singer ще ви върнат колата или с изцяло задно задвижване, или със задвижване на всички колела.

Ако изберете „по-покорната” версия, може да персонализирате дори конфигурацията на AWD. Ние бихме заложили на задвижване от задните колела – все пак, не е забавно, ако не е абсолютно диво, нали?

И в двата случая шестстепенна ръчна скоростна кутия ще ви свива стомаха в “новото” Turbo.

Цената? И ние не знаем, защото тя се определя индивидуално, но съдейки по останалите им проекти, при които цената започва от малко под $500 000 за купе и Targa вариантите и стига до почти $2 милиона за DLS версиите… е, може да се досетите, че ще трябва да бръкнете дълбоко в джоба си.

Галерия:

Ако и на вас ви се доплака, разгледайте и другите им проекти в сайта или напишете в универсалния мозък Classic Study за купе и Targa моделите и Dynamics and Lightweight Study за DLS версиите. Ще плачете още, но както се казва, ще изплакнете и очите си.

Снимки: Singer Vehicle Design