Най-влиятелните автомобилни компании според Time

Най-влиятелните автомобилни компании според Time

28/04/2021 0 By Габриела Стойчева
Списание Time публикува най-новия си брой, в който се обсъждат 100-те най-влиятелни компании в света. Това е първият път, в който списанието публикува подобен списък като разширение на своя франчайз TIME100.
Класацията, която не е номерирана, отличава 100 бизнеса с необикновено въздействие по целия свят, „които оформят нашето колективно бъдеще, както и лидерите, които ги ръководят“, заяви в изявление главният редактор на Time Едуард Фелсентал. Time прие номинации в множество бизнес сектори, като здравеопазване, развлечения, транспорт, технологии и др. Всяка компания беше оценена по отношение на уместността, въздействието, иновациите, лидерството, амбицията и успеха. А в първия подобен брой са споменати и четири автомобилни компании. Вижте кои са те.

General Motors

GM е избрана за категорията „Титани“ в списъка за проектиране на по-екологично бъдеще. Изпълнителният директор на американския гигант Мари Бара подчерта визията на GM за изцяло електрическо бъдеще. Автомобилният производител се ангажира да инвестира 27 милиарда долара в разработването на електрически и автономни превозни средства и да пусне 30 EV в световен мащаб до 2025 г. До 2035 г. GM ще се стреми да има портфолио от леки автомобили с нулеви емисии.

„На практика вече имаме и демонстрирахме всички активи, необходими за постигане на нашата визия“, коментира Бара пред Time. „Понякога ще забравим, че всъщност продаваме повече превозни средства в тази страна [САЩ]от всеки друг. Имаме силни марки. Имаме водеща лоялност в бранша. И имаме невероятно способен производствен екип. Трябва да разкажем историята си по-добре и да сложим още няколко точки на дъската.“

Tesla

Другият американски лидер е Tesla. Компанията е включена в категорията „Разрушители“, а статутът на сравнително млад автомобилен производител и лидер в сектора на възобновяемата електрическа енергия затвърди позицията на Tesla в списъка.

Volkswagen

Time отбелязва Volkswagen в категорията “Лидери”, която е цитирана за усилията си да води сегмента на EV. За отбелязване е, че германският производител на автомобили иска да изпревари GM, Tesla и други производители на автомобили с нулеви емисии в продажбите на EV до 2025 г.

BYD

BYD Co. Ltd. влиза в категорията “Иноватори”. Китайската компания, чието име означава Build Your Dreams, има подкрепата на американския магнат Уорън Бъфет и е сред световните лидери в предоставянето на възможност за електрическа мобилност в различни размери.