Извънредно: Автосалон Женева се мести в Катар

Извънредно: Автосалон Женева се мести в Катар

25/08/2021 0 By Габриела Стойчева
Aвтосалонът в Женева (GIMS) и Катарският туризъм обявиха днес партньорство по време на пресконференция, проведена в изложбения и конгресен център в Доха (DECC), за разработване на ново международно автомобилно изложение: Автосалон Катар-Женева в Доха. Партньорите намекнаха, че платформата ще се превърне в ново световноизвестно автомобилно изложение за Близкия изток. Сега изложителите и феновете могат да очакват с нетърпение дългоочакваната GIMS 2022 от 19 до 27 февруари, както и новия формат в Доха.

Международното автомобилно изложение в Женева е стартова площадка за бъдещето на мобилността от 1905 г. насам. Широко признато като най-важното автомобилно изложение в Европа и едно от най-престижните и влиятелни в света, всяко изложение привлича над 10 000 журналисти и повече от 600 000 посетители. Докато изданията за 2020 г. и 2021 г. бяха отменени поради пандемията, шоуто вече е на път да стартира дългоочакваното издание за 2022 г. Колаборацията ще даде шанс на оригиналния Автосалон в Женева да се съвземе от загубите, които претърпя заради отсъствието си през последните две години.

С дългата история на едно от най-престижните европейски автоизложения в комбинация с  изключителния опит в сферата на туризма и инфраструктурни възможности на Катар, това шоу ще се открои като съществено събитие в календара за изложители и любители на автомобили от цял ​​свят.

Първото издание на международното автомобилно изложение Катар-Женева е планирано за есента на 2022 или 2023 г., а крайните дати ще бъдат потвърдени през следващите седмици. Организаторите смятат събитието да се провежда на всеки две години. Докато събитието вече е привлякло любопитството на публиката, пълното разкриване на концепцията ще бъде направено само по време на GIMS 2022, което ще се проведе от 19 до 27 февруари.  

автосалон женева-катар