Гръцката ултра кола с 3000 к.с. беше показана, а сайтът на компанията се счупи от посещаемост

Гръцката ултра кола с 3000 к.с. беше показана, а сайтът на компанията се счупи от посещаемост

02/11/2021 0 By GRACE PACE RACE

От този момент нататък, когато говорят за суперавтомобили или хипер автомобили, те ще се позовават на Гърция, защото вярвам, че това ще бъде най-добрият автомобил, който съществува в тази категория.“

Няколко минути след официалното публикуване на модела, сайтът на гръцката ултракола буквално се счупи от интереса на публиката към нея.

Вече ви запознахме добре с гръцката ултра кола Chaos, която освен, че е първата в сегмента си в света, е и третият представен проект на компанията. Chaos също така ще бъде първият 100% гръцки суперавтомобил. Освен това той ще бъде напълно легален за шофиране по улиците, като припомняме, че цената на базовия вариант с 2000 к.с. ще бъде около 5,5 милиона евро и ще стига до 12,4 милиона евро за модела с пълна спецификация от 3000 к.с.

​​Технологиите, дизайните и иновациите, които автомобилният инженер и дизайнер Спирос Панопулос е разработил се използват широко от производителите както на автомобили, така и от военните. Този успех го подтиква да насочи натрупаното си ноу-хау и опит в оригинален проект за производство на автомобили, тясно свързан с любовта към родната му страна.

„Тъй като сме произвеждали много части за серийни автомобили като Lamborghini и McLaren, стигнахме до идеята да създадем наш собствен, проектиран и произведен автомобил, който да използва всички тези части и да бъде направен изцяло от нас“, разказва в скорошно интервю Панопулос пред Greek Reporter.

Спирос Панопулос споделя още, че това няма да бъде състезателна кола, а съвсем обикновена всекидневна такава, защото мощността ще може лесно да се конфигурира, така че да се използват някъде между 500 и 3000 коня, в зависимост от предпочитанията и условията.

Е, нека да я видим в пълния й блясък!

© Panopoulos Automotive

„От този момент нататък, когато говорят за суперавтомобили или хипер автомобили, те ще се позовават на Гърция, защото вярвам, че това ще бъде най-добрият автомобил, който съществува в тази категория“, казва уверено Панопулос.