Българско тунинг ателие подобри батерията на VW E-Golf

Българско тунинг ателие подобри батерията на VW E-Golf

11/01/2022 0 By GRACE PACE RACE

Българското тунинг ателие PDK Chip Tuning от Варна смени клетките на батерията на електрическия VW E-Golf от 2015 г. с такива от Samsung SDI от 2019 г.

„Нашите професионалисти са специализирани в ремонт на електрически и хибридни превозни средства. Успешно успяхме да заменим старата батерия Panasonic 2015 с 24 кВтч с новата батерия NMC333 на Samsung SDI 35.8 кВтч.“ – споделя в публикация PDK Chip Tuning.

Вследствие на подмяната пробегът се е увеличил с 44%, а през зимата на температури от -1,5 градуса по Целзий колата постига увеличен пробег до над 220 км с едно зареждане. Новата батерия има подобрена химия, предлагаща по-добри скорости на зареждане, повече цикли и е по-безопасна от стария пакет на Panasonic.

„С помощта на персонализирано програмиране, кодиране на автомобила и персонализирано калибриране на настройката на ECM успяхме да накараме батерията да работи толкова гладко, колкото работи и в шасито от 2019 г. Увеличихме границите на SOC в ECM, така че всички модули работят заедно, без да достигат лимит на модула за максимален SOC и SOD. С тази стратегия успяхме да контролираме батерията, както се контролира във версия 2019. Максималната изходна мощност е увеличена от 115 к.с. на 130 к.с.“ – допълват от ателието.

Снимки/източник: PDK Chip Tuning