Автосалон Женева се отменя… отново!

Автосалон Женева се отменя… отново!

07/10/2021 0 By Габриела Стойчева

Автосалон Женева ще бъде отменен за трета поредна година, а причината остава една и съща - световният казус с коронавируса

Много фенове и журналисти с нетърпение очаквахме да се завърнем на швейцарска земя за смятаното доскоро най-престижно европейско изложение, но за съжаление ще трябва да сменим датите на полетите си чак за 2023 г. 

Ето и какво бе казано в прессъобщението:

“Поради проблеми в цялата индустрия, свързани с пандемията от COVID-19, фондацията Comité permanent du Salon international de l’automobile, като организатор на Международното автомобилно изложение в Женева (GIMS), беше принудена да отложи събитието за 2023 г. Докато февруари 2022 ще бъде отменен, стъпките, които вече са предприети за развитието на платформата, ще продължат да се прилагат, което ще позволи по-въздействащо шоу през 2023 г.

Решението за отмяна на GIMS 2022 е взето предвид най-добрия интерес както на производителите на автомобили, така и на автомобилните фенове. Преките и косвени въпроси, свързани с продължаващата пандемия COVID-19, оставиха организаторите без алтернатива. От една страна, преките проблеми на пандемията включват продължаващи ограничения за пътуване за международни изложители, посетители и журналисти. От друга страна, косвените проблеми на пандемията представиха на производителите на автомобили нови приоритети, които първо трябва да решат. Тези проблеми доведоха до няколко скорошни отмени на участници, което доведе до окончателното потвърждение на отлагането на шоуто.

„Ние настоявахме много и опитахме всичко, за да активираме отново Международното автомобилно изложение в Женева през 2022 г.“, казва Морис Туретини, президент на постоянния международен автомобилен салон на Comité du Salon International de l’automobile. „Въпреки всички наши усилия, трябва да се изправим пред фактите и реалността: ситуацията с пандемията не е под контрол и поражда голяма заплаха за мащабно събитие на закрито като GIMS. Но ние виждаме това решение като изместване на датите, в не като отлагане. Убеден съм, че Международното автомобилно изложение в Женева ще се върне по-силно от всякога през 2023 г. „